PROIECT. CryptoDATA România lansează în stratosferă primul satelit experimental: ”Mobilitate, flexibilitate și securitate în domeniul comunicațiilor și transferului de date”

PROIECT. CryptoDATA România lansează în stratosferă primul satelit experimental: ”Mobilitate, flexibilitate și securitate în domeniul comunicațiilor și transferului de date”
CryptoDATA România lansează în stratosferă, din judetul Buzău, primul satelit experimental
Publicat: 08/07/2020, 16:23
Actualizat: 08/07/2020, 16:26

Compania românească CryptoDATA va lansa în stratosferă primul satelit experimental pentru a testa comunicarea globală encriptată Voice Over Blockchain Protocol. De altfel, un balon meteo a fost lansat, astăzi, la o altitudine de 110.000 ft – aproximativ 33.000 m – de lângă Buzău, ”pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer și acoperirea dispozitivelor”.

Această lansare face parte dintr-un efort continuu al echipei CryptoDATA de a trimite în spatiu o rețea de sateliți care implementează o nouă formă de comunicare criptată și securizată cu ajutorul tehnologiei blockchain. Proiectul poartă numele de GLOBAR și este o nouă rețea globală ce are ca scop comunicarea și transferul de date între device-urile utilizatorilor.

Lansarea balonului meteo este primul pas și este făcut a testa atât echipamentele de la sol cât și echipamentele aeriene. Acesta este un test preliminar înainte de lansarea pe orbita joasă a primului satelit de test, în februarie 2021. La acest proiect, CryptoDATA colaborează atât cu compania românească Autonomous Flight Technology, cât și cu companiile americane Momentus și SpaceX.

CryptoDATA, o companie cu capital 100% românesc și pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain

CryptoDATA este o companie cu capital 100% românesc și este un pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain. Una dintre cele mai inovative invenții este tehnologia de comunicare criptată VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este în prezent implementat în dispozitivele IMPulse K1 și WHIM Laptop.

Aceste dispozitive sunt la momentul actual cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea device-urilor este oferita de cheia fizică de criptare care este deținută de utilizator, oferindu-i acestuia securitate și descentralizare prin arhitectura blockchain.

Ovidiu Toma, CEO-ul companiei CryptoDATA, ne-a dezvăluit câteva detalii despre întregul proiect și ne-a explicat cum funcționează și cum ne vor ajuta aceste tehnologii.

“Proiectul GLOBAR reprezintă cel mai important asset al companiei noastre. Aceste ecosistem este, de fapt, o rețea descentralizată de comunicare securizată prin tehnologia blockchain. Pe scurt, reprezintă un nou internet ce poate fi folosit de țoață lumea fară restricții sau aprobări. Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat și patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Aceasta tehnologie este acum implementată, testată și adaptată pe dispozitivele adresate publicului larg IMPulse K1 Smartphone și WHIM Laptop. Până acum, acest protocol s-a dovedit a fi impenetrabil și cu o viteza de comunicară extraordinar de mare”

”Din acest motiv dorim să construim o rețea globală care să aibă la bază acest protocol. Lansarea balonului am făcut-o în acest moment pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer și acoperirea dispozitivelor. Dacă echipamentele trec testele în februarie 2021, împreună cu companiile Momentus și SpaceX intenționăm să trimitem primul satelit de test în orbita joasă a pământului (L.E.O). Din punctul nostru de vedere, rețeaua GLOBAR vă oferi omenirii mobilitate, flexibilitate și securitatea în domeniul comunicațiilor și transferului de date“, transmit reprezentanții companiei CryptoDATA.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
BREAKING NEWS | Elicopterul cu președintele Iranului în el s-ar fi prăbușit!
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Serviciu militar obligatoriu pentru FEMEI. Ar putea fi chemate în Armată
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
Crima din Sibiu! Tânărul de 24 de ani şi-a recunoscut fapta. Motivul pentru care şi-a...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Nikola Tesla a iubit o porumbiță. „Dintre toate lucrurile, cel mai mult îmi plăceau cărțile”
×